Waarom onderhoud?

Veiligheid

Jaarlijks onderhoud verhoogt de brandveiligheid van uw installatie. De brandweer raad dan ook aan om uw centrale verwarming jaarlijks te laten controleren door een ervaren cv monteur. Daarnaast wordt bij veel brandverzekeringen geëist dat het CV-toestel jaarlijks wordt geïnspecteerd en regelmatig wordt onderhouden.
ketel brand 2
(uitgebrande Nefit CV Ketel)

Verminderde kans op storingen

Bij jaarlijks onderhoud kunnen problemen op tijd worden opgelost en kleine defecten worden gerepareerd voordat deze voor een storing zorgen. Hiermee voorkomt u dat uw verwarming op een onverwacht en ongunstig moment uitvalt.

Voorkomen van hoge reparatiekosten

Door het jaarlijks onderhoud blijft uw installatie langer in een goede staat en zullen onderdelen langer meegaan. Ook kunnen kleine problemen tijdig worden opgelost voordat deze meer schade aan uw installatie veroorzaken. Hierdoor bespaart u dure vervangingen. Defecten kunnen tijdens een onderhoudsbeurt worden opgelost. Hiermee spaart u voorrijkosten en arbeidsloon dat u zou moeten betalen als u een monteur laat komen bij een storing.

Langere levensduur van uw installatie

Moderne CV-ketels zijn dag en nacht in de weer zijn om u te voorzien van warmte en warm water. Net zoals uw auto is het geen overbodige luxe om deze ieder jaar te laten controleren en waar nodig preventief te onderhouden. Bij jaarlijks onderhoud blijft uw cv of warm water installatie langer in een goede staat en zal deze een langere levensduur hebben. Zo stelt u de aanschaf van een nieuwe, dure cv-ketel, combi-ketel, geiser of boiler uit.

Hoger rendement

Tijdens een onderhoudsbeurt wordt uw installatie optimaal ingesteld. Dit verhoogt het rendement van uw cv-ketel. Hr-ketels kunnen alleen hun hoge rendement halen als deze optimaal zijn ingesteld. Het juist instellen kan een rendementsverhoging van wel 25% of meer opleveren!

Bij het jaarlijkse onderhoud van de ketel controleer en/of reinig ik de volgende punten:

1 – Inwendige lekkage’s
2 – Aansluitingen op het leidingnetwerk
3 – Gasblok en inwendige leidingen op lekkage’s
4 – Circulatie pomp
5 – Ventilator
6 – Rookgasafvoer en luchttoevoer op inwendige lekkage
7 – Driewegklep (indien aanwezig)
8 – Brander en wisselaar
9 – syfon in en onder de ketel, en condensafvoer op verstopping
10- CO2 en/of gasbranderdruk, afstellen indien nodig
11- Expansievat controleren
12- cv-druk, indien nodig bijvullen.
13- Proefdraaien op hoog en laag vermogen
14- Instellingen cv-ketel